Kuchnia regionalna.

WIEŻA WIDOKOWA JAGODA

Testuje po kolei jak leci, ¶l±skie potrawy. Na pocz±tek Gorczek górniczy i ¿ur ¿eniony.
http://www.tvs.pl/tv/vide...lasku,5275.html
Kole¶ prowadz±cy ten program mia¿d¿y, a ta piosenka na wej¶ciu mistrzostwo ¶wiata.
¯urek zajebisty, trochê d³ugo siê robi w porównaniu do zwyk³ej biednej wersji jak± zazwyczaj robiê sobie na kacora ale to jest co¶ co warto, smakuje zdecydowanie zajebi¶ci.
Gorczek górniczy rewelacyjny jako podk³ad pod 0,7 trochê za twarda mi wysz³a wo³owina no ale trudno, chyba ju¿ nigdy nie poznam tajemnicy obchodzenia siê z tym miêsem.
Du¿o rado¶ci w ogl±daniu Remigiusza R±czki i smacznego


¦l±zcy kucharze zawsze robi± dobre show http://www.youtube.com/watch?v=J0IrijaS0Jg
kiedy¶ trafi³em na program tego typa na TVS. kolo Mistrz. przebija Mak³owicza. tamten jak udekoruje danie na koniec to wygl±da jak by je obsra³. no i ten typ konkretne ¿arcie robi.

nie to ¿ebym promowa³ alkohol, ale ten... dobry jest :-D
ten kole¶ jest mistrzem:

http://www.youtube.com/watch?v=6_2nAQZmhEg



jedna z zajebistszych potraw slaskich i ogolnie,jakie znam sa pieczonki/pra¿onki

http://upload.wikimedia.o...a%C5%BConki.jpg
http://images42.fotosik.p...1c5f5af1med.jpg

potrawa wymyslona w Porêbie-niedaleko Zawiercia, gdzie wyrabiano specjalne zeliwne kociolki do tego. Prawie kazdy z okolicznych miast ma taki kociolek

http://tuz.home.pl/allegro/100_1422.jpg

tu jest przepis,wg ktorego my zawsze robilismy

http://www.wielkiezarcie.com/recipe7985.html

ale jakies 8 lat tem przeszlam na vege,wiec teraz robie bez miesa- moze nie sa juz takie dobre,ale nie sa zle;p

jak ktos nei jadl,to polecam. robi sie ot na ognisku,wiec alternatywa do kielbasek,czy grila

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pra%C5%BConki
Przed wczoraj? na tvp2 lecia³y Smaki czasu z Karolem Okras±, gamoñ robi³ modro kapusta dorzucaj±c jab³ko w kostkê i szklankê soku porzeczkowego?!

Profanacja
Dupny rolad i kluski to jedna z najlepszych rzeczy jakie s± na ¦l±sku
ja, a przedtem frankfuter na sniadanie hehe

za twarda mi wysz³a wo³owina no ale trudno, chyba ju¿ nigdy nie poznam tajemnicy obchodzenia siê z tym miêsem.
nie ogl±da³e¶ uwa¿nie. nie soli siê. mi do tej pory te¿ przewa¿nie guma wychodzi³a
zrobi³em wczoraj ten garnuszek górniczy. wo³owina eysz³a miêkka i krucha. zamiast fasoli dalem groszek z puszki i dodatkowo pieczarki. nie radze dawaæ tyle mas³a co on. da³em po³owê i pokaza³o siê ¿e jest za t³uste. powinno byæ max 1/4 kostki.
kurwa juz siê nie moge doczekac koñca mojej diety ¿eby ze¿reæ te wynalazki ¶lunskie
JESTE¦ NA DIECIE!!??
odchudza sie przed koncerem Lady Gaga
My¶lê, ¿e Mecenas jest na diecie wysokobia³kowej z dodatkiem wêglowodanów o niskim IG, gdy¿ zacz±³ robiæ masê wg zaleceñ kol. Gu¼ca.
Nie s±dzê, powinien wtedy chyba zrezygnowaæ z picia?

Nie s±dzê, powinien wtedy chyba zrezygnowaæ z picia?

Nie, to przy zbijaniu masy, albo w cyklu na poprawê si³y dobrze jest odstawiæ alkohol.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szamanka888.keep.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [WIEÅ»A WIDOKOWA JAGODA]. • Design by Free WordPress Themes.