X
ďťż
Szparagi

WIEĹťA WIDOKOWA JAGODA

no właśnie wie ktoś jak to dziadostwo przyrządzić żeby było jadalne?

bo standardowy przepis - ugotowac posmarować masłem obtoczyć w bułce podpiec w moim przypadku nie zdał egzaminu


ja to nawet nie wiem jak toto wygląda
nie jadam, po prostu mi nie smakują

szparagi = nie pankrok

nie jadam, po prostu mi nie smakują

szparagi = nie pankrok



kiedyś zeżarłem tego dużo i żygałem całą noc..od tamtego czasu tego nie jem
tak samo zresztą mam z goframi
żeby pozbyć się tego wstrętnego gorzkiego posmaku to do garnka w ktorym sie szparagi gotuje wrzucić piętkę chleba, to wyciągnie całe świństwo, i potem są naprawde dobre.
co wy pierdolicie
szparagi = pankrok
thanx! Resztka jutro wypróbuję
w czechach jadlam w salatce byla zajebista, poza tym trageda, wg mnie jak narazie niejadalne czekam na kucharza, ktory zrobi ze szparagow pozytek i poda je w wersji jadalnej na dzien dzisiejszy sa feeeee
ze szparagów to ja jedynie fasolke szparagową
przed gotowaniem trzeba pozbyć się twardych końców - zdrewniałych, potem wiążesz w pęczek, tylko nie próbuj użyć do tego kolorowego sznurka, bo zmienią kolor wkładasz taki pęczek do wrzątku na 2-3 minuty, wyjmujesz i zanurzasz na chwilkę końce, poponuję skorzystać z rady Resztki
jeśli mają być dodatkiem do dania najłatwiej usmażyć do nich troszeczkę bułki tartej z orzechami - pyszne są również zupy szparagowe
smacznego
a ja myślałam, że należy je najpierw ugotować w bulionie
Bardzo lubie zupke szparagowa
od zupki szparagowej lepszy jest smażony ser


szparagi = pankrok

tak więc moim kochani:
-obkrajamy twarde końce
- na głęboka patelnie wlewamy wode, koste rosołową i jak sie juz rosołke zrobi pół szklanki białego wina
- obgotowujemy i ew. troszke pieprzu, soli, bazyli..kto co lubi
- po obgotowaniu obtaczamy w jajuszku, mące i ziołach
- wstawiamy do piekarnika na 15 min (z termoobiegiem) tak zeby panierką się przyrumieniła
- podajemy najlepiej z lekkim mięsiwem, sosem białym np. smietanowym i sokiem ze swierzych pomarańczy.

bon apetit...:)
HA ! tak jak myślałam ! najpierw bulionik
Nigdy tego nie jadłam
lubię, ale samej nigdy nie udało mi się pozbyć całkiem tych łykowatych fragmentów... jak bym jeszcze bardziej chciała to z nich zeskrobać to chyba zostałyby cieniutkie jak patyczki
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szamanka888.keep.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [WIEĹťA WIDOKOWA JAGODA]. • Design by Free WordPress Themes.

    Drogi uzytkowniku!

    W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczac Ci coraz lepsze uslugi. By moc to robic prosimy, abys wyrazil zgode na dopasowanie tresci marketingowych do Twoich zachowan w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam czesciowo finansowac rozwoj swiadczonych uslug.

    Pamietaj, ze dbamy o Twoja prywatnosc. Nie zwiekszamy zakresu naszych uprawnien bez Twojej zgody. Zadbamy rowniez o bezpieczenstwo Twoich danych. Wyrazona zgode mozesz cofnac w kazdej chwili.

     Tak, zgadzam sie na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerow w celu dopasowania tresci do moich potrzeb. Przeczytalem(am) Polityke prywatnosci. Rozumiem ja i akceptuje.

     Tak, zgadzam sie na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerow w celu personalizowania wyswietlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych tresci marketingowych. Przeczytalem(am) Polityke prywatnosci. Rozumiem ja i akceptuje.

    Wyrazenie powyzszych zgod jest dobrowolne i mozesz je w dowolnym momencie wycofac poprzez opcje: "Twoje zgody", dostepnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usuniecie "cookies" w swojej przegladarce dla powyzej strony, z tym, ze wycofanie zgody nie bedzie mialo wplywu na zgodnosc z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.