|
Szparagi |
WIEŻA WIDOKOWA JAGODA
no w³a¶nie wie kto¶ jak to dziadostwo przyrz±dziæ ¿eby by³o jadalne?
bo standardowy przepis - ugotowac posmarowaæ mas³em obtoczyæ w bu³ce podpiec w moim przypadku nie zda³ egzaminu
ja to nawet nie wiem jak toto wygl±da
nie jadam, po prostu mi nie smakuj±
szparagi = nie pankrok
nie jadam, po prostu mi nie smakuj±
szparagi = nie pankrok
kiedy¶ ze¿ar³em tego du¿o i ¿yga³em ca³± noc..od tamtego czasu tego nie jem tak samo zreszt± mam z goframi
¿eby pozbyæ siê tego wstrêtnego gorzkiego posmaku to do garnka w ktorym sie szparagi gotuje wrzuciæ piêtkê chleba, to wyci±gnie ca³e ¶wiñstwo, i potem s± naprawde dobre.
co wy pierdolicie szparagi = pankrok
thanx! Resztka jutro wypróbujê
w czechach jadlam w salatce byla zajebista, poza tym trageda, wg mnie jak narazie niejadalne czekam na kucharza, ktory zrobi ze szparagow pozytek i poda je w wersji jadalnej na dzien dzisiejszy sa feeeee
ze szparagów to ja jedynie fasolke szparagow±
przed gotowaniem trzeba pozbyæ siê twardych koñców - zdrewnia³ych, potem wi±¿esz w pêczek, tylko nie próbuj u¿yæ do tego kolorowego sznurka, bo zmieni± kolor wk³adasz taki pêczek do wrz±tku na 2-3 minuty, wyjmujesz i zanurzasz na chwilkê koñce, poponujê skorzystaæ z rady Resztki je¶li maj± byæ dodatkiem do dania naj³atwiej usma¿yæ do nich troszeczkê bu³ki tartej z orzechami - pyszne s± równie¿ zupy szparagowe smacznego
a ja my¶la³am, ¿e nale¿y je najpierw ugotowaæ w bulionie
Bardzo lubie zupke szparagowa
od zupki szparagowej lepszy jest sma¿ony ser
szparagi = pankrok
tak wiêc moim kochani: -obkrajamy twarde koñce - na g³êboka patelnie wlewamy wode, koste roso³ow± i jak sie juz roso³ke zrobi pó³ szklanki bia³ego wina - obgotowujemy i ew. troszke pieprzu, soli, bazyli..kto co lubi - po obgotowaniu obtaczamy w jajuszku, m±ce i zio³ach - wstawiamy do piekarnika na 15 min (z termoobiegiem) tak zeby panierk± siê przyrumieni³a - podajemy najlepiej z lekkim miêsiwem, sosem bia³ym np. smietanowym i sokiem ze swierzych pomarañczy.
bon apetit...:)
HA ! tak jak my¶la³am ! najpierw bulionik
Nigdy tego nie jad³am
lubiê, ale samej nigdy nie uda³o mi siê pozbyæ ca³kiem tych ³ykowatych fragmentów... jak bym jeszcze bardziej chcia³a to z nich zeskrobaæ to chyba zosta³yby cieniutkie jak patyczki
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plszamanka888.keep.pl |
|
|
|
|