|
Musztarda |
WIEŻA WIDOKOWA JAGODA
Zainspirowa³o mnie to:
musztarda = pankrok. Szczególnie na BIA£¡ kie³basê z grilla
musztarde jadam jedynie kiedy zabraknie ketchupu ketchup=true pankrock
chleb z musztard±- prawdziwe pankowe ¿arcie
Szczerze mówi±c wole ketchup, ale musztardê te¿ nawet lubiê
musztarda = pankrok. Szczególnie na BIA£¡ kie³basê z grilla
Bia³a z musztard±? Nigdy! Polska kie³basa bia³a tylko z bia³ym chrzanem, wy³±cznie.
Ketchup i musztarda to nie s± polskie wynalazki.
nie lubie kie³basy z keczupem, tylko i wy³±cznie z musztard± i chrzanem (conservative )
mój eksnarzeczony przez szereg lat by³ ¶wiêcie przekonany, ¿e musztarda jest saperska - dla mnie inna juz nie istnieje!
najlepsza? czosnkowa!! smierdoli okrotnie czosnkiem ale jest genialna, najgorsza?-ta z gorczyca
Najlepsz jest Sarepska i francuska... Musztarda + chrzan = Pankrok
Musztarda jest zajebista, nie wyobra¿am sobie ¿ycia bez niej No i jest nasza, polska, a nie jakie¶ importowane amerykañskie gówno typu keczup.
Musztarda jest najlepszym smarowid³em - przyprawa jakie kiedykolwiek wymy¶lono. Czêsto stosuje musztardê zamiast margaryny jako smar do kanapek; kie³basê z gryla standardowo jadam z musztard±, a nie z keczupem, czasem nawet i ser zó³ty ni± smarujê. Przez dlugi czas moj± ulubion± by³a saperska vel serbska, a¿ do momentu, gdy okaza³o siê, ¿e jest to sarepska. Nie znoszê musztardy chrzanowej, za to bardzo lubiê tak± z niemielon± gorczyc±. Ulubione marki to Dagoma (z Gdañska) i Kamis.
za to bardzo lubiê tak± z niemielon± gorczyc±. Zajebista jest. Ostatnio du¿o takiej jad³em i w kupie znajdowa³em ziarenka, których nie rozgryz³em
Ziarenka zawsze wychodz± w kupie, czy to z bu³ki, czy z musli.
[ Dodano: 15-08-2006, 14:25 ]
Ja jak jem kie³be czy parówki to zawsze se wymieszam ketchut z musztard± Miks= pankrok
A jedli¶cie t± musztarde (chyba sarebska) piekieln±. Mi kiedy¶ najebali tego na tale¿. Ja niewiedz±c, ¿e to takie ostre, wysmarowa³em parówke jak zawsze. A pó¼niej mnie piek³o przez 1 h.
Ja robie takiego trika, ze mieszam ketchup z musztarda (sarepska lub grillowa z gorczyca najlepiej). Zajebisty sos wychodzi. Chrzan tez zajebisty, szczegolnie z BIALA kielbasa i wedlina na kanapce.
taki soso jest got ale z musztard to kozacka i francuzka....
musztard francuskich jak zaznaczy³am w innym w±tku nie lubiê, za to wszystkie inne, z chrzanow± na czele bardzo. kie³bê za¶ lubiê maczaæ w mieszance musztardy, ketchupu i chrzanu, a kie³bê na zimno w chrzanie z æwik³±
Ja robie takiego trika, ze mieszam ketchup z musztarda (sarepska lub grillowa z gorczyca najlepiej). Zajebisty sos wychodzi. Jeszcze majonezu mo¿na dodaæ
keczup mieszany z majonezem genialnie wygl±da w trakcie procesu mieszania, jak takie ¶cierwo wy³a¿±ce ze ¶wie¿ej rany Dobra rzecz
Ketchu z majonezem to ja lubie na kanapkach. Chleb, maslo, boczek, pomidor i wyzej wspomniana kombinacja (moze byc jeszcze szczypiorek) = kanapka mistrz.
kurwa g³odny siê zrobi³em
Tim Finnegan racjê ma - ketchup z majonezem rox. Pamiêtam wigiliê klasow± w liceum - zebrali¶my parê dni wcze¶niej kasê na tê uroczysto¶æ, w efekcie przepili¶my j± w klasowym gronie, a za to co nam zosta³o kupili¶my w³a¶nie chleb + ketchup + majonez. Kanapki wigilijne = pankrok, ¶ledzie i karp wysiadaj±.
Tim Finnegan racjê ma - ketchup z majonezem rox. te¿ siê zgadzam, pod warunkiem,ze z tego uk³adu ca³kowicie wykluczy siê majonez
majonezowi mówiê zdecydowane NIE
te¿ siê zgadzam, pod warunkiem,ze z tego uk³adu ca³kowicie wykluczy siê majonez
majonezowi mówiê zdecydowane NIE I ja siê zgadzam, z tym, ¿e z tego uk³adu wywalimy równie¿ ketchup . Tylko bia³y chrzan jest pankrok!
aaa...tego to nie wiem, tak w³a¶ciwie jescze nie jad³am chrzanu, a tym bardziej bia³ego
Bia³y chrzan
Polecam!
nieproponuje samodzielnie robic chrzanu intensywny zapach zabija a placz jest nie do powstrzymania, najlpiej zatrudnic do tego jakas ciotke, oczywiscie w jej domnu ewentualnie kupic gotowy gotowy z zurawina wymiata
Ciotka?... tak ciotka jest pomocna Ciotka=pankrok, zw³aszcza z w³asna chat±.
Musztad zagranicznych nie lubiê.
Jak bêdziesz mia³ okazjê posmakuj czeskiej horcicy zmienisz zdanie gwarantuje.
musztarda francuska z ziarnami gorczycy = pankrok
nieproponuje samodzielnie robic chrzanu intensywny zapach zabija a placz jest nie do powstrzymania, najlpiej zatrudnic do tego jakas ciotke, oczywiscie w jej domnu ewentualnie kupic gotowy gotowy z zurawina wymiata
chrzan z ¿urawin±, tak siê da chrzan z buraczkami to tak ale z ¿urawin±, nie s³ysza³am nawet o takie kompilacji.
chrzan z ¿urawin± to podstawa, znana od wieków, nawet ma to jak±s nazwê, której teraz nie pamiêtam
chrzan z ¿urawin± to podstawa, znana od wieków, nawet ma to jak±s nazwê, której teraz nie pamiêtam
¿urawinê z chrzanem znalaz³am w "Kuchni rosyjskiej" tom 2, faktycznie. dp kuropatw pieczonych
musztarda francuska z ziarnami gorczycy = pankrok Popieram.
Wszelkie musztardy s³odkie czy s³odkawe, to WYNALAZKI [intonacja pogardliwa].
Taa to jak siê nazywa z ¿urawin±?
ssylwia ma racje chrzan z zurawina przedstawia sie w przyblizeniu nestepujaco:
nie wiem jak to zrobic zeby obrazek zajmowal caly kwadracik/prostokacik cos sie popieprzylo hehe
Wcale siê nie nazywa.
Taa to jak siê nazywa z ¿urawin±? chrzan z ¿urawin± siê nazywa
Chrzan z ¿urawin±=pankrok
Z musztard oczywi¶cie sarepska,francuska i rosyjska (wszystkie firmy Kamis)
mocno octowe musztardy sa dobre.
co od musztard to ja bardzo tradycyjnie...Roleski Delikatesowa lub Kamisa ta najzwyklejsza...musztarda z parówkami = pychota, równie¿ z kielbas± na zimno oraz na ciep³o
chleb + boczek + musztarda = zajebiste po³±czenie
niedawno odkrylam jak zajebista moze byæ musztarda z samym chlebem, ja i keczup z samym chlebem
co od musztard to ja bardzo tradycyjnie...Roleski Delikatesowa
Kiedy¶ gdy mieszka³em kilka miesiêcy w Mo³dawii, brakowa³o mi strasznie polskiej musztardy (o tym ju¿ pisa³em), gdy znalaz³em w jednym sklepie, by³a to w³a¶nie musztarda Roleskiego, wszama³em na dwa razy s³oik, bardzo mi smakowa³o... POtem z nudów ogl±da³em etykietê i zobaczy³em, ¿e data wa¿no¶ci up³ynê³a pó³ roku wcze¶niej
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plszamanka888.keep.pl |
|
|
|
|