Swojak

WIEŻA WIDOKOWA JAGODA

Po ponad 3-miesiêcznym cyklu produkcyjnym uzyska³em w³a¶nie winko o doskona³ym,pó³sk³odkim smaku z winogron
£adnych parê litrów z tego wysz³o wiêc nie narzekam,weekend zapowiada siê bombowo

chwalcie siê swoimi produkcjami

DO IT YOURSELF TILL DEATH


Ja ostatnio robiê tylko zacier
A ja to pierdole Wino pije tylko jak malzonka kupi
kiedys kumpel probowal cos zrobic. od tego momentu unikam takich wynalazkow jak ognia;)


Kiedys jak z kumplem narobilismy wina (chyba ze 3 czy 4 baniaki) to... nie pamietam dluzszego okresu mojego zycia Ja pierdole... prawie ze codziennie najebany lazilem - mocne cholerstwo bylo

A ostatni baniaczek wyszedl gazowany bo jeszcze fermentowal podczas picia

Po tym wszystkim odechcialo mi sie robic wina
Ja to preferrujê monopol spirytusowy. Dzisiaj kupi³em pó³ litra ¯o³±dkowej gorzkiej wmawiaj±c ¿onie, ¿e na d³u¿ej starczy w zimowe wieczory, ona jeszcze nie zd±¿y³a nawet spróbowaæ a ja w³a¶nie wykañczam ten obrzydliwy produkt. A tak powa¿nie to mam jeszcze na dnie baniaka wina które zrobi³a ¶p te¶ciowa, które wypijam jak ju¿ sklep w okolicy zamkniêty.

[ Dodano: 27-01-2007, 00:05 ]
¯±³±dkowa Gorzka Rz±dzi bo jest z lublina i jest zajebiscie smaczna

Ja ostatnio robiê tylko zacier Odrazu widaæ z jakiego miasta Ja ustawi³em 25 litrów wina z papierówek. Robi³em z samego soku przerobionego przez sokowirówkê naobiera³em sie tych jab³ek jak pojebany
Niestety muszê jeszcze dopracowaæ produkcjê bo winko wysz³o mi za s³odkie trochê.
o w kurwe jak to kopie ,wczoraj wymiesza³em z browarami i wódk± no i dzi¶ kaaac straszny

¯±³±dkowa Gorzka Rz±dzi bo jest z lublina i jest zajebiscie smaczna Wolê balsam identyczny smak za ni¿sz± cenê ponad 4 z³ tylko ma jedn± wadê gdy raz otworzysz i nie wypijesz i postawisz np. w barku tak na 2 tygodnie to przejdzie spirolem...
moi starzy juz od paru lat co roku robia wino z winogron co roku jest tego kolo 50 litrow zawsze cos sie spusci bo winko jest na prawde dobre ale neistety robi sie je kolo 6 miesiecy
ojciec mojej dziewczyny robi niesamowite domowe wino. Ja nie wiem gdzie tkwi sekret produkcji , ale to jest niszczyciel. Pije siê jak oran¿adê a po jakich¶ 40 minutach cz³owiek jest dokumentnie sponiewierany i wpada w totalny amok.

ojciec mojej dziewczyny robi niesamowite domowe wino. Ja nie wiem gdzie tkwi sekret produkcji , ale to jest niszczyciel. Pije siê jak oran¿adê a po jakich¶ 40 minutach cz³owiek jest dokumentnie sponiewierany i wpada w totalny amok.
to do¶æ niebezpieczne jak pije siê z przysz³ym te¶ciem:]
Dziewczyna jest zamiejscowa, tak¿e nie mieli¶my okazji piæ razem. A jego tesciostwo te¿ jest dla mnie raczej problematyczne. Za m³ody jestem!
ja jutro zlewam ry¿ówkê, nastawi³em na wersje hard, tak± z 18%. dzi¶ jak zagl±da³em do g±siora ¿al mi siê zrobi³o, ¿e trzeba bêdzie wyrzuciæ ry¿ który le¿y na dnie, a jest go trochê. Przez chwilê siê nawet zastanawia³em czy nie da³o by rady go oszamaæ - pewnie te¿ niew±sko by klepa³
Temat troche sie zakurzony jak widze. Dzis w ramach przygotowan jesienno-zimowych rozpoczeta produkcja wina z ... burakow
Ja w³a¶nie zala³em gruszki, po 2 tygodniach powinna byæ nalewka. Tak, szuka³em przepisu w którym najmniej siê czeka
U mnie za 1,5 miesi±ca do zrobienia bêdzie pigwówka

U mnie za 1,5 miesi±ca do zrobienia bêdzie pigwówka
Jak to robisz? By³bym wdziêczny za jakie¶ wskazówki.
ja by³bym wdziêczny za flaszkê , raz tylko pi³em, 70% mocy a mo¿na by³o bez zapojki
Pigwówka dobra rzecz.
Gdzie¶ w domu w Miñsku mia³am ksi±¿kê o pêdzeniu winek i nalewek. Postaram siê w tym roku co¶ urobiæ, tylko dopadnê pigwy.

raz tylko pi³em, 70% mocy a mo¿na by³o bez zapojki
No w³a¶nie nas³ucha³em siê jakie to jest zajebiste i sam bym chcia³ spróbowaæ
Bardzo prosta sprawa, wg najprostszego przepisu znalezionego w necie robimy. Na 300g wydrylowanej i obranej pigwy pó³ kilo cukru i 0,7 wódki, odstawiæ na 6 bodaj czy 8 tygodni i w³ala. My dali¶my wszystkiego x2 i dwulitrowy s³ój piêknie po sam brzeg siê wype³ni³. A pigwê ¶wie¿o zerwana sprzed domu Zalali¶my kwadraciokiem, chocia¿ mo¿na te¿ robiæ na spirycie,ale to ju¿ inne proporcje. póki co, prawie nie czuæ w tym alkoholu, jeszcze miesi±c do wielkiego otwarcie hehe
Dziêki Sam spróbujê i opiszê jak wysz³o
Robi³ kto¶ nalewkê z szyszek chmielowych? Chyba siê za to zabiorê, tylko muszê znale¼æ przepis.
Znajomy robi³ z mleczów (dmuchawce) - spoko jest.
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szamanka888.keep.pl
  •  

    Powered by WordPress dla [WIEÅ»A WIDOKOWA JAGODA]. • Design by Free WordPress Themes.